Connect with us

Hírek

Talajmenti fagyok jöhetnek,íme a részletek

Tartós északias áramlással egyre hűvösebb levegő érkezik, visszavonhatatlanul beköszönt az ősz.

Hétvégén még az átlagos körül alakul a hőmérséklet, a jövő hét első felében viszont az átlagosnál több fokkal hűvösebb légtömegek érkeznek észak, északkelet felől, így hazánk nagy részén

délutánonként is 20 fok alatt marad a hőmérséklet.

illusztráció

Az ECMWF modell előrejelzése a 850 hPa-os szint (kb. 1500 méteres magasság) hőmérsékletére vonatkozóan kedd éjfélre /forrás: WXCharts.com/

Szombaton sok lesz a napsütés, a megnövekvő gomolyokból északon, északkeleten alakulhatnak ki elszórtan záporok, helyenként zivatarok. A szeles időben délután 19-25 fokot mérhetünk. Vasárnap hajnalban északkeleten eshet, napközben pedig a középső tájak ígérkeznek kevésbé felhősnek, máshol gyakrabban befelhősödhet az ég, de számottevő csapadék nem várható. Északi-északnyugati szél lesz jellemző, mely főként a középső országrészben lehet gyakran élénk. Északkeleten 16-18, máshol még 19 és 25 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Hétfő hajnalban és délelőtt egy hidegfront hatására főként délen, délnyugaton fordulhat elő nagyobb területen csapadék, délután már csak kisebb záporok lehetnek. A front mögött észak felől újabb adag hűvös levegő érkezik, a délutáni órákban mindössze 15-20 fokot mérhetünk. 

Az átlagosnál hűvösebb idő előreláthatóan csütörtökig tart, a legtöbb helyen 20 fok alatti maximumokkal. A hajnalok is hidegebbek lesznek, többfelé megjelenhetnek az 5 fok körüli, illetve 5 fok alatti minimumok.

A derült, szélcsendes völgyekben talajmenti fagyok is előfordulhatnak.

forrás

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top