Connect with us

Celebek

Breaking: még súlyosabb börtönéveket kérnek Galambos Lajosra, itt az ügyészség közleménye

Az Érdi Járási Ügyészség fellebbezett Galambos Lajos és társai áramlopási ügyében a szerdán született ítélettel szemben, súlyosabb büntetéseket kérnek a vádlottakra.

Az ügyészség közleményében – amiben nem nevezik meg Galambos Lajost, csak egy országosan ismert zenészként hivatkoznak rá – azt írják, „az ügyészi fellebbezés a vád szerint elítélt vádlottak esetében súlyosabb büntetések kiszabására irányult”, tehát a kiszabottnál súlyosabb büntetést kérnek rá.

„Az ügyészség fellebbezést jelentett be egy országosan ismert zenész és társai ellen lopás és vesztegetés miatt született ítélettel szemben. A Budaörsi Járásbíróságon indult ügyben a tegnap késő délután befejeződött az elsőfokú ítélet kihirdetése. Az Érdi Járási Ügyészség az ítélet ellen fellebbezést jelentett be. Az ügyészi fellebbezés a vád szerint elítélt vádlottak esetében súlyosabb büntetések kiszabására irányult. A teljes egészében, illetve részben felmentett vádlottak esetében pedig a bűnösségük vád szerinti megállapítását és büntetés kiszabását kérte az ügyészség” – olvasható a közleményben.

Mint megírtuk, tegnap Galambos Lajost bűnösnek mondta ki a bíróság az évek óta húzódó áramlopási ügyben: felbujtóként, lopásért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, három évre eltiltották a közügyektől, illetve pénzbüntetést is kapott, s 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt ügyében a bíróság. A pénzbüntetés 15 millió forint, ezen felül 5 millió perköltség, amit két másik vádlottal együtt kell fizetnie. Legkorábban a börtönbüntetés kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra. Feleségét, Boglárkát a kétrendbeli, társtettesként elkövetett lopás alól felmentette a bíróság.

Az ügyészség most „a teljes egészében, illetve részben felmentett vádlottak esetében a bűnösségük vád szerinti megállapítását és büntetés kiszabását kérte”.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Celebek

To Top