Connect with us

Hírek

Ma ránk szakadhat az ég – Kiadták a riasztást, ezeket a megyéket érinti

Az időjárás-előrejelzés szerint tovább folytatódik az adok-kapok a napsütés és a rövid zivatarok között – az elmúlt napokhoz hasonlóan a mai időjárás is kellemes, nyárias lesz, de bármelyik pillanatban a fejünkre szakadhat az ég.

Mai időjárás: az ország legnagyobb részén sok napsütés várható gomolyfelhő-képződéssel, amelyekből elszórtan – nagyobb eséllyel a Dunántúlon és az ország déli részén, Kaposvár, Pécs, Baja, Szeged, Hódmezővásárhely és Békéscsaba vonalában – alakulhat ki zápor, zivatar.

A zivatarok miatt riasztást adtak ki pénteken /Fotó: met.hu

Többfelé megélénkül az északnyugati, északi szél, zivatarok környékén erős vagy viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-29 fok között várható. Késő estére 15-20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Időjárás előrejelzés a hét további részére:

Szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában több órára kisüt a nap, Sopron, Szombathely és Zalaegerszeg térségében azonban nem árt felkészülni egy-egy záporra, zivatarra. Szombat estétől vasárnap reggelig egy hidegfront szakadozott felhő-, illetve csapadéksávja vonulhat át hazánk felett északról dél, délkelet felé, szintén záporokkal, zivatarokkal. A hőmérsékleti maximum 26-30 fok között várható.

A kialakuló zivatarok miatt az ország jelentős részére riasztást adtak ki. /Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Vasárnaph hajnaltól észak felől csökken a felhőzet. Napközben a sok napsütés mellett felhőátvonulások várhatók, általában kevés, keleten több gomolyfelhővel. Napközben helyenként valószínű záporeső, nagyobb eséllyel az ország keleti felén. Az északnyugati szelet erős, sok helyütt viharos lökések kísérik. Hajnalban 12-19, a délutáni órákban 21-27 fokot mérhetünk.

Az Időkép szerint a Balaton vízhőmérséklete Tihanynál és Balatonlellénél már eléri a 23 fokot is, így már fürdőzésre is alkalmas lehet.

Hétfőn a nyugati megyékben kevesebb, másutt több gomolyfelhő zavarja a napsütést. Helyenként előfordulhat zápor, nagyobb eséllyel a Dunától keletre. Az északi szél sokfelé erős lesz. A hőmérséklet hajnalban 5-14, délután 22-27 fok között valószínű.

Kedden napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Inkább csak a keleti határ közelében valószínű egy-egy zápor. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk lökések kísérik. Hajnalban 8-16, a délutáni órákban 25-29 fokot olvashatnak le a hőmérőkről.

(met.hu)

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top