Connect with us

Hírek

Hatalmas ajándékot lengetett be a családosoknak Orbán Viktor miniszterelnök,1,6 millió forintot is kaphatnak a gyermekes családok

Hatalmas ajándékot lengetett be a családosoknak Orbán Viktor miniszterelnök a jövő év elejére. Azt ígérte, hogy minden gyereket nevelő adózó visszakapja az idén befizetett személyi jövedelemadóját (szja) az átlagbér erejéig, amennyiben az idei gazdasági növekedés eléri az 5,5 százalékot.

Mindenki csak azt kapja vissza, amit befizetett, amiért megdolgozott, átadott az államnak, nem pénzosztásról beszélünk – jelentette ki Orbán a csütörtöki kormányinfón. Elmondása alapján a családi adókedvezménnyel csökkentett szja járhat majd vissza, amiben jövedelemhatártól függetlenül, minden gyermekes dolgozó részesülhet. Orbán egy kérdésre elismerte, hogy ő maga is kaphat adóvisszatérítést, mivel van egy olyan korú gyereke, aki után jogosult lesz erre.

Az eddigi hírek alapján egy adózó legfeljebb 800 ezer forintot kaphat vissza, vagyis egy kétkeresős család akár 1,6 millió forintot is kaphat, feltéve, hogy elég jól keresnek ehhez. Angyal József okleveles adószakértő szerint leginkább a magas jövedelmű családok tudják kihasználni az adó-visszatérítést.

– Bár sok részletszabályt még nem ismerünk, azt el lehet mondani, hogy jelen állás szerint a kiskeresetűek, avagy az átlagkeresetű nagycsaládosok nem sok adó-visszatérítést fognak látni – kezdte a szakértő, rámutatva, hogy a családi adókedvezmény miatt a sokgyerekesek már eddig is jóval kevesebb adót fizettek. Angyal József szerint az érintetteken az segíthet, ha a járulékuk erejéig igénybe vehetnék az adókedvezményt, ahogy az a négygyerekes családanyáknál korábban bevezették. – Ez viszont még sokkal többe kerülne a költségvetésnek, legalább 800 milliárd forintba, míg a kormány 400-500 milliárd forintos költséggel kalkulált – hívta fel a figyelmet Angyal József.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top