Connect with us

Hírek

Orbán Viktor aláírta a döntést – ilyen változások jönnek hamarosan!

A kormány döntése értelmében azok az érettségizők, akik önhibájukon kívül, például koronavírus-fertőzés miatt nem tudtak megjelenni az írásbeli vizsgákon, szóbeli vizsgát tehetnek még a jelenleg folyó vizsgaidőszakban.

Emellett május 25. után lehetőség nyílik az iskolai ballagások szabadtéren történő megszervezésére az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt, keddtől hatályos rendelet szerint.

Felmentette a kormány a rendezvényszervezés tilalma alól az iskolákat, így május 25-e után az épületükön kívüli területeken megszervezhetik a ballagásokat.

Magyar Közlöny-ben megjelent, keddtől, vagyis a mai naptól hatályos rendelet szerint a ballagáson életkortól és a koronavírus elleni védettségtől függetlenül részt vehetnek a meghívottak, ám az oktatási intézmény zárt részeiben nem lehetnek.

Arról, hogy a szabadtéri ünnepségre egy ballagó hány embert hívhat meg, az adott iskola igazgatója dönti el, ahogy a ballagáson érvényes magatartási szabályokról és a belépés rendjéről is ő határoz.

Az orrot és szájat teljesen eltakaró maszk viselése minden résztvevő számára kötelező, kivétel a hatodik életévét be nem töltött gyerekeknek, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élők, a ballagók és a ballagáson szereplő személyek számára írja a Blikk.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top