Connect with us

Hírek

Újabb bejelentéseket tesz Orbán Viktor ma reggel,idősek vásárlási sávját visszahozzák-e?

Szigorítanak-e a kijárási tilalmon ? – hamarosan újabb részleteket árul el a miniszterelnök a szigorításokról.

A kormányinfón tegnap Gulyás Gergely kancelláriaminiszter  bejelentette a járvány miatti országos korlátozásokat, és azt is: ma reggel 6 órakor ülésezik az Operatív Törzs, ezt követően pedig miniszterelnök ad rádióinterjút. A kormány döntéseinek azokról a részleteiről ad tájékoztatást Orbán Viktor ma reggel, amelyek tegnap még nem voltak ismertek. 

Gulyás Gergely tegnapi, az országot lezáró legfontosabb bejelentései a következők voltak:
– az óvodák és az általános iskolák április 7-ig bezárnak
– az üzletek március 8-tól március 22-ig bezárnak – az élelmiszerboltok, drogériák, gyógyszertárak, benzinkutak kivételével
– a kaszinók is bezárnak, a bankfiókok és a dohányboltok ugyanakkor nyitva maradnak.

Kérdés, hogy március 8-án a nőnapon a virágüzletek kinyithatnak-e. További, sokakat foglalkoztató kérdés, hogy az FFP2 maszkok hordását kötelező teszi-e a kormány (ez jelenleg hiánycikknek számít), és hogy az idősek vásárlási sávját visszahozzák-e.

Orbán Viktor a ma reggeli Kossuth Rádiós interjújában nyilván választ ad ezekre a kérdésekre.

Szijjártó Péter a hvg.hu-nak adott interjúban – az Index által korábban közölt információt cáfolva, miszerint kötelező lehet az FFP2 maszk hordása is – azt mondta: ilyen előírást most nem hoztak, előrejelzése sem történt annak a kormányülésen, Pintér Sándor nem is utalt ilyesmire, hogy a mostani szigorításban lesz ilyen. Szijjártó Péter szerint nem hoznak, és eddig sem hoztak olyan döntést, amit evidens, hogy nem lehet betartani és betartatni. Majd akkor lehet kötelező az FFP2-es maszk, ha elég is lesz – mondta a hvg.hu-nak a külügyminiszter.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top