Connect with us

Hírek

Jakab Ferenc: A halálesetek a következő hetekben nagyon megemelkednek majd

Ha a szimpla adatokat nézzük, már lehet látni, hogy a halálesetek a következő hetekben nagyon meg fognak emelkedni

–  többek között erről beszélt Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának vezetője egy online beszélgetésen, melyről a 444 számolt be. Jakab elmondta azt is, hogy senkit ne tévesszen meg az, hogy most elsősorban a fiatalok fertőződnek, és senki ne higgye, hogy az idősebb korosztály biztonságban van, mert ez nem igaz.

A napi adatok alapján egyre többen vannak lélegeztetőgépen, és Jakab elmondása szerint a „80 százalékuk sajnos sosem jön le a lélegeztetőgépről”. A legfrissebb adatok szerint jelenleg 306 koronavírusos beteget ápolnak kórházban.

A 444 emlékeztetett, hogy a pécsi virológusok már múlt héten is a floridai példára hívták fel a figyelmet, ahol eleinte főleg a fiatalok körében terjedt a vírus, de 4-5 hét alatt továbbadták az idősebb korosztálynak, és újabb 2-4 héttel később a halálozási számok is emelkedtek.

Jakab az adatok alapján azt is elmondta, hogy Magyarországon Európához képest brutálisan tombol a járvány a lakosságra vetített számok alapján.

El kell keserítsek mindenkit, Magyarország Franciaország után a második helyre zárkózott fel a lakosságra vetített járványterjedési számokban. Megelőzve ezzel Spanyolországot, és messze megelőzve Olaszországot

– ismertette a helyzetet a virológus, aki a vakcinával kapcsolatban abban bízik, hogy az év végére meglesznek a nemrég egy időre leállított oxfordi projekt első eredményei, és talán a jövő év első felében megkezdődhet a tömeggyártás és az oltás is.

Dr. Kollár Lajos, a Pécsi Tudományegyetem Érsebészeti Klinikájának egyetemi tanára, aki egyben az Emberi Erőforrások miniszterének tanácsadója a Spirit FM Spirit Show műsorában arról beszélt, hogy

akkor fog megszűnni ez a járvány, ha a környező országokból is eltűnik, tehát ha a keresztfertőzések megszűnnek.

Az adatok egyébként azt mutatják, hogy a behurcolt esetek száma elenyésző, és már rég belföldön terjedt a vírus, amikor lezárták a határokat.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top