Connect with us

Hírek

Törvénnyel állítanák meg a drágulást, azonnali nyugdíjkorrekciót kérnek

Törvénymódosítást kezdeményez az LMP, hogy jogszabály mondja ki az alapvető élelmiszerek 5 százalékos forgalmi adóját – jelentette be Schmuck Erzsébet, a párt társelnöke. Azonnali nyugdíjkorrekciót is kezdeményeznek az elszálló árak miatt, valamint azt is, hogy ne négy év alatt, hanem most adja oda a kormány a 13. havi nyugdíjat.

Az LMP a törvénymódosító javaslat mellett aláírásgyűjtésbe is kezd azért, hogy a kormány csökkentse 5 százalékra az alapvető élelmiszerek áfáját a jelenlegi 27 százalékról – mondta az MTI szerint Schmuck Erzsébet szombati budapesti, a Facebookon is közvetített sajtótájékoztatón.

Különösen a zöldségek és a gyümölcsök ára szökött a csillagos egekbe, így a vásárlásukat sok család már nem is engedheti meg magának – mondta a politikus.

A nyugdíjasok helyzetének javítása érdekében kezdeményezik, hogy a kormány azonnal korrigálja a nyugdíjakat, ha az infláció több mint 1 százalékkal magasabb az év eleji nyugdíjemelésnél.

Az LMP emellett azt is követeli, hogy a kabinet – többéves bevezetés helyett – azonnal adja oda a nyugdíjasoknak a tizenharmadik havi nyugdíjat – tette hozzá Schmuck Erzsébet.

Kanász-Nagy Máté, a párt elnökségének titkára közölte, az áfacsökkentés azt jelentené, hogy egyik napról a másikra akár több száz forinttal csökkenhet a gyümölcsök ára.

Az újpesti önkormányzat augusztus végétől az ottani piacon beváltható ötezer forintos utalvánnyal segíti a nyugdíjasokat – mondta a politikus az újpesti piacon tartott tájékoztatón.A PM szerint az áfacsökkentés nem hatékony
Pénzügyminisztérium korábban azt közölte az ATV-vel, hogy a tárca szerint az élelmiszerek áfájának 5 százalékra csökkentése nem lenne hatékony eszköz a drágulás megfékezésére. “A munka közterheinek csökkentése bizonyítottan sokkal hatásosabb gazdaságélénkítési eszköz, mint az áfacsökkentés.”

Napi.hu

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top