Connect with us

Hírek

Rossz hírek érkeztek a tünetmentes COVID-19 betegekkel kapcsolatban

A legújabb dél-koreai tanulmányból kiderült, hogy azonos fertőző vírusrészecskéket hordoznak az orrukban, a torkukban és a tüdejükben azok a COVID-19 páciensek, akik produkálják a tüneteket és azok is, akik nem.

JAMA Internal Medicine orvosi szaklapban megjelent publikációban azokat az aszimptomatikus egyéneket vizsgálták, akik tudtuk nélkül kaphatták el a fertőzést egy potenciális hordozótól.

A Szuncsunhjang Orvosi Egyetem kutatócsapata Szungdzse Li vezetésével március 6. és március 26. között 303 csonani lakostól származó tesztet analizált – ennek a városnak a környékén tört ki először a járvány, miután egy helyi keresztény szekta nem tartotta be a szigorú előírásokat.

A vizsgált minták 22 és 36 év közötti személyektől származtak, kétharmaduk nő volt, összességében pedig 193 tüneteket mutató és 110 tünetmentes páciens tesztjét nézték meg.

Legfőképpen arra fókuszáltak, hogy bebizonyítsák, korántsem szimplán aszimptomatikus esetekről van szó, sokkal inkább tüneteket megelőző stádiumban lehetnek ezek a betegek.

Mindenkitől rendszeres intervallumban vették a mintákat nyolc napig tartó elkülönítés után, a vírus genetikai anyagát az alsó és felső légutakból rögzítették.

A tünetmentes betegek negatív tesztjének mediánja 17 nap volt, míg a tüneteket produkálóké 19,5 nap, ami a kutatás szerzői szerint azt jelenti, minden biológiai valószínűség alapján nincs nagy eltérés a két csoport koronavírus-koncentrációja között.

A tudósok egyúttal hozzátették, kizárólag a virális genetikai információkra összpontosítottak; ahhoz, hogy megértsék, milyen hatással lehetnek a vírus terjedésének intenzitására a tünetmentes páciensek, további kísérletek szükségesek.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top