Connect with us

Sztori

10 dolog, amit ne csinálj az év első napján

A babona így szól: amit az év első napján teszel, azt teszed majd egész évben. Ez azonban fordítva is igaz, így amit el szeretnél kerülni jövőre, attól tartózkodj az év első napján is!

1. Semmit ne dobj ki!

Újév napján nem szabad semmit kidobni, hiszen a babona úgy tartja: a szeméttel együtt a jövő évi szerencsédet is kihajítod. Az a legjobb, ha a szemetest csak másnap üríted ki.

2. Tilos a teregetés!

Január 1-jén sem mosni, sem teregetni nem szabad, hiszen így kimoshatod és kiterítheted, azaz elveszítheted a szerencsédet. Ezt biztosan nem szeretnéd!

3. Ügyelj a rendre!

Takarítani, szemetet kidobni, a felesleges dolgoktól megszabadulni, mosni, teregetni ugyan ezen a napon egyáltalán nem ajánlott, mégis fontos, hogy újév első napján rend legyen körülötted, hiszen a rendetlenség ezen a napon fokozottan vonzza magához a káoszt és a szerencsétlenséget.

4. Ne adj kölcsön semmit sem!

Január 1-jén legyél fösvény, és se pénzt, se mást ne adj kölcsön senkinek se! A babona szerint az év első napján kölcsönadott dolgok nehezen jönnek majd vissza hozzád. Ráadásul egész évben minden kifolyik majd a kezeid közül.

5. Ne hívj női vendéget!

A babona szerint, ha az esztendő első vendége nő, akkor szerencsétlenség vár rád, így a barátnőidet csak óvatosan fogadd. Ha azonban az első látogató férfi, egész esztendőben minden sikerül, amibe csak belekezdesz.

6. Ne menj orvoshoz!

Ezen a napon nem szabad sem orvost hívni, sem orvoshoz menni, mert akkor az új esztendőt betegségek és sérülések kísérik végig.

7. Ne egyél halat és baromfit!

Nem véletlen, hogy újévi fogásként hagyományosan lencsét, malacsültet és rétest eszünk, ezek ugyanis a hiedelem szerint szerencsét és gazdagságot hoznak. Szárnyast viszont nem tanácsos fogyasztani újévkor, a baromfi ugyanis elkaparja a szerencsét. A halételek megítélése azonban nem ennyire egyértelmű, egyes vidékeken ugyanis azt tartják, hogy elúsztatja a szerencsét, más területeken viszont gazdagsághozóként fogyasztják a halételeket.

8. Ne edd ki a hűtő tartalmát!

Az újévre jól fel kell készülnöd! Ha ugyanis mindent felfalsz ezen a napon, az éléskamrád vagy a hűtőd egész évben kongani fog az ürességtől.

9. Ne veszekedj!

Az új esztendő első napján kerüld a feszültséget – ezen a napon inkább nyeld le az indulataidat, mert a legkisebb nézeteltérés is hatalmas vitává fajulhat. Sőt, a veszekedés akár egész éven át húzódhat.

10. Ne viselj ócska, kinyúlt ruhákat!

Csak azért, mert az év első napján ki sem dugod az orrodat otthonról, ne öltözz régi, kifakult melegítőbe és bő pólóba, mert könnyen elkerülhet a szerencse és a pénz.

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top