Connect with us

Sztori

1 perce érkezett:Ugorhat a nyugdíjasok jogosítványa?

Ugorhat a nyugdíjasok jogosítványa?

Mint ismert, az Európai Unió tervei között szerepelt, hogy az idősebb autóvezetőket alkalmassági vizsga alá vessék akkor, amikor meghosszabbítanák a jogosítványt.

Bár a javaslat lekerült a napirendről, a téma még most is aktuális. A német szövetségi statisztikai hivatal friss adatai szerint ugyanis a balesetek okozásában az átlagon felül teljesítenek a 65 év felettiek.

A hivatal szerint az ittasság miatti közlekedési balesetek ritkák az időseknél, más típusú vezetési hibák azonban különösen gyakran fordulnak elő ebben a korcsoportban – írja az autoszektor.hu.

Megjegyezték azt is, hogy a gyorshajtás is alig játszik szerepet az időseket érintő balesetekben.

Ezek helyett a 65 év felettiek gyakran hibáznak forduláskor és manőverezéskor, és jóval nagyobb eséllyel követnek el elsőbbségi szabálysértést, mint a fiatalabb sofőrök.

Míg a balesetet szenvedett idősek körülbelül 22,3 százaléka követett el súlyosabb hibát, addig a fiatalabbaknál ez 19,2 százalék volt. A 65 év alattiaknál gyakrabban fordult elő, hogy figyelmen kívül hagyták más járművek elsőbbségét

. Ezzel szemben az idős embereket lényegesen ritkábban vádolják túl szoros követéssel (10,8, illetve 16,3 százalék), gyorshajtással (5,2 százalék, illetve 11,4 százalékkal) vagy ittas vezetéssel (1,1 százalék, illetve 4,3 százalék).

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top