Connect with us

Sztori

1 milliós álomfizetést ígér Ausztriai joghurtgyár !NINCS MUNKAERŐ! Ausztriai joghurtgyár már havi 1 millió forintos fizetéssel csábítja a magyar munkásokat: Szállást, ebédet adnak! Érettségi sem kell!

1 milliós álomfizetést ígér Ausztriai joghurtgyár !NINCS MUNKAERŐ! Ausztriai joghurtgyár már havi 1 millió forintos fizetéssel csábítja a magyar munkásokat: Szállást, ebédet adnak! Érettségi sem kell!

Hihetetlenül jó bért, közel egymillió forint értékét ígéri hirdetésében egy ausztriai cég. A gröbmingi (Soprontól kb. 260 kilométerre lévő) gyárba magyar dolgozókat keresnek, és csak nyolc általános iskolai végzettséget kérnek a jelentkezőktől. A magyarokat megcélzó cég hirdetésében sajtgyárába csomagoló munkásokat hív.

Az italokkal és élelmiszerekkel is foglalkozó ausztriai vállalat legalább havi bruttó 2421 eurót (kb. 940 ezer forintot) ajánl alapfizetésként, de a munkavállalók egyéb juttatásokat is kapnak, mint például egészségügyi programokban való részvétel és gyerekeknek szánt üdülési segély.A gröbmingi gyár hirdetésében azt írja, a leendő dolgozó feladata sajt becsomagolása lenne, és a termékek ellenőrzésére is rábíznák.

Ehhez csak alapfeltételként a német nyelv ismeretét és a nyolc általános végzettséget jelölik meg.A hirdetésben megemlítik: előnyt jelent, ha valaki gépkezelésben jártas és hajlandó két műszakban, esetleg hétvégén is dolgozni. Tízezrek Burgenlandban

A magyarok számára munkavállalás szempontjából a legkedveltebb osztrák terület Burgerland. Ausztria Magyarországgal szomszédos szövetségi tartományában az osztrák gazdasági minisztérium tavaly szeptemberi adatai szerint mintegy 21 500 magyar dolgozott ezen az osztrák területen, nagyjából 13 ezer férfi és 8500 nő.

Más nemzetiségekhez képest az osztrák munkavállalók után – akiknek száma 81 ezer fő, ami szerint minden negyedikre jut több mint egy magyar – mi vagyunk a legtöbben.

A sorban a magyarokat követi létszám alapján a román munkavállalók 2300 dolgozóval, akiket a szlovákok 2100 fővel és végül a németek 1200 fővel.

A statisztikákat nézve a magyarok 2500 fővel leginkább a kiskereskedelemben, 2100 fővel az építőiparban, 2 ezerrel a gasztronómiában és 1700 fővel a szállodaiparban vállalnak munkát. Egyre többen vándorolnak ki

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból kiderült, idén több magyar hagyta el munkavállalás céljából Magyarországot, mint tavaly.

Eszerint 2022-ben 26 500 magyar állampolgár vándorolt külföldre, amíg 21 900 tért haza. Ettől magasabb az egy adott évben elvándoroltak száma utoljára 2017-ben volt.

Pozitív hír viszont, hogy a magyar állampolgárok nemzetközi vándorlásának teljes egyenlege alig romlott. A 2021-es 9672-es többlet után 9450 fő volt tavaly. Ez úgy lehetséges, hogy a korábbinál lényegesen több, 14 ezer külföldön született magyar költözött Magyarországra. Ettől magasabb ez az érték utoljára 2015-ben volt.

A KSH szerint a tavaly kivándoroltak 44 százaléka Ausztriába, 25 százaléka Németországba, 5-5 százalékuk Hollandiába és Svájcba, valamint a 4 százaléka az Egyesült Királyságba költözött – derült ki.

Az álláshírdetést ide kattintva tekinteti meg (német nyelvű) 

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top