Connect with us

Sztori

🚨 Most rúgja be az ajtót a tél! Hétvégén érkezik a havazás 🌨️

Erre számíthatunk az időjárás tekintetében január második hétvégéjén.

Pénteken változóan felhős időre számíthatunk, néhol hózápor kialakulhat. A Duna-Tisza közén és a Tisza mentén egész nap borult maradhat az ég, és itt erősebb hószállingózás is előfordulhat. Erős lesz az északnyugati szél. 0 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Hétvégén marad a változóan felhős idő számottevő csapadék nélkül, azonban néhol előfordulhat vegyes halmazállapotú csapadék. +5 fokköré melegszik a levegő. Élénk lesz a nyugatias szél – írja a Köpönyeg.

Hétfőn erősen felhős idő ígérkezik, de záporeső, a hegyekben havas eső csak elszórtan alakulhat ki. Élénk marad a nyugatias légmozgás. Marad a +5 fok körüli csúcsérték.

Országos előrejelzés: péntek estig

A Duna-Tisza közén, a Tisza mentén és a Dunántúl nyugati részén lehetnek egész nap zárt felhőzettel borított tájak. Előbbi vidékeken hószállingózás is előfordulhat, de eleinte még a keleti megyékben is lehet erre számítani. Másutt akár hosszabb időre is kisüthet a nap. Az északias szél a Dunántúlon és a Tiszántúlon nagy területen megélénkül, főként a Bakonyban és a Zemplénben erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet a naposabb tájakon 0 és +4 fok között, a tartósan borult helyeken -2, -1 fok körül alakul. Késő estére -6 és -1 fok közé hűl le a levegő.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

2024.01.13. szombat éjfélig

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Megjegyzés: pénteken az Alföldön (kiváltképp a középső területein), szombaton az északkeleti határvidéken hószállingózás előfordulhat (lepel).

2024.01.12. 09:47 HungaroMet

Continue Reading
Hírdetés
Ezek is érdekelhetnek...

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top